B-tyttöjen Ykkösessä vauhdikas taistelu

29.6.2019 klo 13:00, Rintamäki Areena, Nummela
TB Ykkönen

 

NuPS – TPS/KaaPo YJ 0 – 5 (0 – 1)

 

24. 0-1 Vanessa Nieminen
62. 0-2 Laura Linnala

67. 0-3 Laura Linnala

72. 0-4 Elina Saarinen

83. 0-5 Laura Linnala

NuPS: 12 Paris Palonen; 7 Anna-Kaisa Liukkonen (-46.), 17 Laura Tammi, 45 Eveliina Kahila, 48 Enni Saarni (-67.); 10 Noora Rehnström; 11 Selja Laine, 29 Vilja Bergholm, 4 Noora Ilonen (-51.); 26 Sofia Ahlgren (-76.), 6 Iida Leskinen (-67.)
Vaihdosta: 27 Jenny Pilviö (+60.), 27 Eevi Eskola (+46.), 9 Wilma Nokio (+51.), 19 Sonja Ståhl (+67.), 13 Helmi Tynkkynen (+76.)

 

Lähtökohdat sarjan päätöskierroksen otteluumme olivat sikäli selkeät, että TPS oli jo varmistanut lohkon kärkisijan ja meidän panoksemme otteluun oli se, olemmeko sarjan tässä vaiheessa viides vai kuudes. Kummallakaan joukkueella ei siis otteluun ollut sen suurempaa panosta, vaan kunniasta pelattiin. Meidän riveissämme nähtiin jälleen kaksi ensikertalaista, kun tolppien väliin asteli Paris Palonen ja kenttäpelaajista mukaan saatiin Helmi Tynkkynen, joka aloitti ottelun vaihdossa.

Ottelun alku oli odotetun kaltainen. Vierasjoukkue TPS piti pääosin palloa ja rytmitti peliä. Kotijoukkue puolusti tiiviinä ohjaten vierasjoukkueen hyökkäykset laitoihin ja varjellen visusti omaa maalinedustaansa. Tästäkin huolimatta vierailijat saivat jokusen hyvän maalintekopaikan, mutta maalissamme ”Parre” näytti, että kanttia löytyy ja muutamalla hienolla torjunnalla pidettiin lukemat tasoissa.

Sitten ottelun 24. minuutilla sitten tapahtui paha lipsahdus, kun puolustuksemme purkupallo jäi torsoksi ja siitä muodostui lähinnä erinomainen tarjoilu oman maalin eteen, mistä TPS-hyökkääjällä oli luvattoman helppo paikka pussittaa pallo muutamasta metristä sisään. Maalin jälkeen pitkälti samoissa merkeissä, mutta erityisen lämmittävää oli, että meidänkin tyttömme uskalsivat rohkeasti pitää ja liikuttaa palloa, eikä sorruttu silmittömään roisikimiseen ja hätäilyyn. Noin puolentunnin paikkeilla kapteenimme Noora Rehnström lähetti pitkän avauksen TPS-puolustuksen selustaan, johon pirteällä pelipäällä ollut Iida Leskinen kirmasi perään, mutta rohkeasti vastaan tullut TPS-maalivahti ehti niukasti ennen palloon. Hänen jalastaan lähtenyt purkupallo jäi kuitenkin lyhyeksi ja Selja Laine pääsi palloon maalin ollessa tyhjillään noin kolmenkymmenen metrin päässä. Selja nosti pallon taitavasti yli ulkona olevan maalivahdin kohti tyhjää maalia, mutta sitten puuttui onnetar peliin ja maaliin menossa ollut pallo pomppasi tyhjän maalin yli! Näin jäi ansaittu tasoitus saamatta.

Toiselle jaksolle lähdettiin vierasjohdossa 0-1. Lähdimme pienellä riskillä nostamaan prässiämme ylemmäs ja saimmekin luotua muutamia maukkaita tasoituspaikkoja, kunnes sitten noin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen TPS ratkaisi pelin kahdella nopealla maalilla. Takaiskuista ei kuitenkaan masennuttu, vaan entistä rohkeammin haettiin kavennusosumaa ja ahdistettiin sarjavoittaja melkoiseen siltaan. Pallo saatiin tolppaan ja ylärimaan, mutta maaliin ei tällä kertaa. Ilmeisesti onni oli päättänyt säästää itsensä syksyn tärkeämpiin peleihin!

Pelin loppu mentiin samalla kaavalla, eli me taistelimme sitkeästi ja pyrimme ahneesti maalipaikkoihin ja TPS iski vaarallisesti vastaan saaden vielä pari maalia aikaan ja loppunumeroiksi heitä mairittelevat 0-5.

Meidän tytöiltä nähtiin tänään kevään parasta pelaamista ja etenkin joukkuepelaaminen oli tänään kiitettävällä tasolla. Tänään tehtiin töitä joukkueena ja autettiin kaveria – juuri niitä asioita, joita ennen peliä painotettiin. Heikkoa lenkkiä ei joukkueesta löytynyt. Henkilökohtaisia virheitä, joista vastustaja pääsi rokottamaan, toki syntyi, mutta kun uskaltaa yrittää ja on rohkea, niin niitä vaan välillä sattuu. Ja tällaisessa ottelussa ja intensiteetissä se on vaan väistämätöntä. Ei kuitenkaan parane pistää päätä pensaaseen, vaan pää pystyyn.

Kuten hyvään peliin kuuluu, niin meillä oli jälleen runsaasti onnistujia ottelussa. Maaliin värvätty Parre hoiti omat hommansa kunnialla. Tiukassa paikassa kypsää ja rohkeaa pelaamista. Myös äänenkäyttö ja ohjaaminen ilahdutti, vaikka niitä toki saisi kuulua vieläkin enemmän. Näin Parre itse kommentoi debyyttiään: ”Oli aika vaikea peli. Jäihän siitä silleen ihan hyvä fiilis, vaikka hävittiinkin. Ei niille maaleille oikein mitään mahtanut. Kaverit kannusti kivasti ja mut otettiin hyvin vastaan joukkueessa.”

 Alakerta pelasi pääosin tasaisen varmasti ja vaikka joitakin virheitä sattui, niin lukumääräisesti hyviä suorituksia oli yhdeksän hyvää yhtä huonoa kohti, ehkäpä jopa vielä paremmin. Tekevälle sattuu! Enni Saarni pelasi vahvasti laitapuolustajana molemmissa laidoissa. Aiemmin laidassa loistanut Eveliina Kahila näytti että topparina pelaaminen sujuu myös yhtä hienosti!

Keskikenttä oli tänään uudessa muodossa, mikä hieman etukäteen jännitti, että miten roolitukset ja muu sujuu. Huoli oli kuitenkin turha, sillä kaikki keskikenttäpelaajat onnistuivat erinomaisesti ja edes tämäntasoinen vastustaja ei pystynyt dominoimaan keskikenttää, vaan pärjäsimme siinä tasavertaisesti. Noora Rehnström johti pohjalta orkesteria tyylikkäästi ja vahvasti. Oikella Noora Ilonen väänsi pienestä koostaan huolimatta vahvasti ja voitti kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla. Vasemmalla puolella Selja Laine oli ilmiömäinen pelaten ehdottomasti kevään parhaan ottelunsa. TPS:n oikea laita oli välillä pahasti helisemässä hänen kanssaan. Melkoista painimista, repimistä ja raastamista puolin ja toisin, mutta hienoisesta pienemmyydesttän huolimatta ei Selja jäänyt tänään toiseksi.

Vilja Bergholm ansaitsee jo ihan oman kappaleensa. Ottelusta toiseen, alusta loppuun, ilmiömäisen tasaista ja varmaa pelaamista. Voittaa kaksinkamppailuja, ennakoi ja reagoi nopeasti. Pystyy tempokuljetuksiin ja vapauttaviin läpisyöttöihin. Myös TPS-pelaajat huomasivat tämän ja sen Vilja sai kokea kolhuina, joita sateli sinne tänne monelta suunnalta ja monelta vastustajalta. Tämä ei kuitenkaan häntä pysäyttänyt, vaan melkeinpä vaan paransi vauhtia.

Kärjessä Iida Leskinen pelasi myös pirteästi ja omalta paikaltaan laidasta kärjeksi siirretty Sofia Ahlgren myös, vaikka joissakin tilanteissa näkyi, että pelipaikka on jokseenkin vieras. Potentiaalia kuitenkin löytyy ja pienellä harjoituksella saadaan tästä ottelusta maajoukkuekiireiden vuoksi poissaolleelle Liisa Merisalulle kova kilpailija kärkeen!

Sarjassa sijoituimme tasan puoleenväliin. Viisi joukkuetta ylä- ja alapuolella. Maaleja tehtiin 23 ja päästettiin 26. Pisteitä kerättiin 12. Pelaajia kävi kentällä yhteensä 31 eri pelaajaa, ma erityisen ilahduttavaa on ollut nuorten mukaantulijoiden rohkeus pirteät otteet kentällä. Kaksi viimeistä ottelua näyttivät, että kärkeen on vielä matkaa, mutta etenkin tämä viimeinen ottelu jätti hyvän maun suuhun, sillä etäisyys on kiinnikurottavissa. Kovaa työntekoa ja määrätietoista harjoittelua, unohtamatta pientä pilkettä silmäkulmassa – iloa ja naurua – nauttimista! Mikäli tämä onnistuu, niin syksyllä taistelemme tosissamme paikasta kolmen joukkoon.

Kiitokset vielä teille ahkerille kannustajille ja tukijoukoille! Teidän panoksenne saattaa tuntua pieneltä, mutta tytöille sillä on suuri merkitys. Tulkaahan siis taas pienen tauon jälkeen kannustamaan meidät entistä parempiin suorituksiin!

 

JL