IIF - Nups N1 2.5.2019

Vieraspeli Inkoossa ja kevät kauneimmillaan. Vettä vaakatasossa ja lämpöasteita melkein 2. Tulipa pelin aikana oikein räntääkin. 

Lähtökohdat siis oikein mallillaan, mutta jotenkin oli sellainen fiilis, että täältä on muutakin viemistä kotiin, kuin märät vaatteet. 15 pelaajaa kuitille, joiden joukossa b-apu Ronja. Tiia sai viivakoodit luettua ja merelle tilattiin vähän kovempaa puhuria, jotta Rouhekin pääsi paikalle. Toki molemmat vasta toisen jakson alkuun, mutta hyvä, että tulivat. 

Vastustajasta ei oikein taas tiedetty muuta kuin, että nuoria ovat. Olivat yhden pelin voittaneet ja nälkää oli varmasti toiseen. 
Pelin alku oli meiltä varsin hermostunutta. Vai varovaista? Tai ehkä kuitenkin huolimatonta? En oikein osaa kuvailla, mutta koko jakso oli jostain syystä todella hankalaa. Ok, avausta jouduttiin taas rukkaamaan isosti edellisiin peleihin, mutta se ei selitä sitä, että kahden metrin passi menee kolme metriä vinoon. Kaveri menikin noin 20min kohdalla johtoon maalilla, joka tosin oli noin 6,5m paitsio. Jopa paikalliset katsojat totesivat tämän varsin kuuluvasti. Peli jatkui samanlaisena, mutta onneksi saimme tasoituksen ihan jakson loppuun. Veera painoi pallon hienolla laukauksella takayläseen ja melkein heti tauolle.

Tauolla olimme kyllä kaikki yhdessä sitä mieltä, että muutama napsu on varaa kiristää. Ehkä melkein koko kierros. 

Toinen jakso olikin sitten ihan yhtä päätä ja peli-ilo löytyi kuin taikaiskusta. Pallo liikkui, syötöt napsuivat kohteisiin, pelaajat liikkuivat ja kommunikoivat jne. Hyökkäykset eivät olleet enää nopeita yhden-kahden pelaajan epätoivoisia iskuja, vaan rytmitettiin peliä siten, että pääsimme hyökkäämään vähintään neljällä tai viidellä. Silloin tonttien luominen on aika paljon helpompaa. Ja näitä tontteja tuli liukuhihnalta. Tusinan verran selkeitä paikkoja, joista puolet päättyi onnistumiseen. Toinen jakso siis tennislukemin 6-0 meille ja koko peli 7-1. Maaleissa lämmitti erityisesti pari asiaa. Ensimmäisenä se, että seitsemään maaliin löytyi 6 eri tekijää. Toisena ilahdutti erikoistilannepelaaminen. 4 maalia kulmista. 

Yhteenvetona toisen jakson esitys oli todella vahva. Kuten sanoin, peli-ilo huokui kelistä huolimatta ja jokaisesta maalista jaksettiin iloita loppuun asti. Onnistumiset laajalla rintamalla on aina hieno asia. 

Vieraspeliputki jatkuu ensi viikolla, kun lähdemme mittaamaan Epsin vireen. Sitä ennen toki treenataan ja pari uutta pelaajaakin on tulossa katsastamaan joukkueen fiiliksen. Sarjassa pelataan näköjään hyvin vahvasti ristiin, joten kaikki on mahdollista hyvin pitkälle.