Fc Espoo - Nups N1 23.4.2019

Pyhien jälkeen taas sorvin ääreen. Toki tavoitteellinen ryhmä veti pitkän viikonlopun aikana myös jonkun treenin, mutta tiistaina oli meillä arkipyhä, eli pelipäivä.

Sarjan ensimmäinen vieraspeli ja vastassa ennalta suhteellisen vahvaksi arvioitu Fc Espoo. Meillä mukana yhteensä 13 pelaajaa, joten iso urakka edessä varsinkin, kun kaverilla kuponki täynnä alle täysi-ikäisyyden rajaa ohittaneita tyttöjä. 
Lähdimme taistelemaan pisteistä sillä ajatuksella, että kun alussa hosut, lopussa väsyt. Palkintokin oli lähellä...
Poikkeuksellisesti startti viiden alakerralla, mutta ehkä sen läpikäymiseen pitää uhrata enemmän aikaa. Elementtejä onnistumiseen oli, mutta palaute oli sen suuntainen, että ihan vartin kävely treenikentällä ei riitä. Eka jakso nimittäin otettiin aika isosti vastaan. Tähän vaikutti myös kova tuuli, joka oli meille vastainen. Ei saatu oikein pidettyä palloa - varsinkaan ylhäällä. Tukitoimet olivat liian kaukana, jolloin tuli menetys ja taas otettiin vastaan. Pari kertaa helähti omissa ja tauolle siis kahden takaa. 

Toiselle jaksolle muutettiin ryhmitystä perinteisempään ja pelaajatkin olivat tyytyväisempiä. Sen toki huomasi myös otteista, koska pelin luonne muuttui paljon. Pitkiä syöttöketjuja, teräviä vastaiskuja ja muutenkin ihan eri tekeminen. Pelissä näkyi myös selkeästi asioita, joita olemme treeneissä käyneet läpi ja se aina lämmittää mieltä. 
Saimme luotua paikkoja riittävän määrän. Valitettavasti kuitenkin vain kerran kaveri aloitti hyökkäyksemme jälkeen keskeltä. Lopussa vielä kosmeettinen osuma Espoolle, joten 3-1 ja ensimmäinen tappio oli sarjapelissä valmis. 

Esitys oli kuitenkin positiivinen. Poissaolojen johdosta siellä oli taas outoa pelipaikkaa osalla porukasta, mutta upeasti näistä suoriuduttiin. Nämä onnistumiset antavat toki myös valmennukselle avaimia tulevaisuuteen, koska todennäköisesti tällaiset kokeilut jäisivät tekemättä kaikkien ollessa paikalla. 

Nyt muutama treeni alle ja ensi torstaina Inkooseen. Siellä on vastassa meille uusi tuttavuus IIF, joka on varmasti kotikentällään vaikea voitettava. Aikomuksena toki korjata tämä harha-askel ja palata voittojen tielle.