Naisten sarja-avaus Rintamäki-Areenalla, 10.4.2019 Nups-LePa

Kausi käyntiin kesäisessä kelissä. Lämpötila pyöri nollan molemmin puolin ja edellisen illan lumipeite oli melkein kokonaan sulanut kentältä. Jonkin verran lohkareita sieltä löytyi, mutta kuuluisan kliseen mukaan tilanne oli aika liki sama molemmille joukkueille.

Vähän oli pelaajia töissä, kipeänä ja muuta, mutta 12 omaa pelaajaa ja 2 B-junioria saatiin peliin mukaan. Kiitos ensinnäkin B-junioreille avusta! Vähän kuitenkin jouduttiin paikkoja sotkemaan ja osa pelasi hiukan vieraalla paikalla, mutta jotenkin alusta asti huokui hyvä pelifiilis.
Kopissa käytiin läpi muutamia asioita ja pari teemaa Vastuuvalmentaja Tipi (Timo Värri) halusi Jaken (Jarno Kymäläinen) kanssa nostaa ylitse muiden ja ne saimmekin kivasti mukaan peliin toteutettua. Tarkoituksena oli pitää palloa hyvin paljon ja saada LePan ryhmitys liikkumaan sivuttaissuunnassa. Tietyt iskun paikat oli myös funtsittu ja niihin koitettiin käydä vähän tiukemmin kiinni.

Peli alkoi ehkä hiukan hermostuneesti, mutta alusta asti näkyi naisten tulleen pelaamaan fiksua peliä. Pitkiä syöttö ketjuja, malttia rakentelussa ja sitten kun mentiin, niin mentiin. 7 min kohdalla pääsimme johtoon upean maalin tuloksena. Taina Valkoinen pelasi hyvän pallon laatikkoon, johon Veera Silenius oli uinut. Hyvä käännös kropalla suojaten ja pallo yläminttuun. Hieno maali!

Tästä saimme kosolti itseluottamusta ja peli parani laadullisesti koko ajan. Reilu 20 min kohdalla teimme 2 hienoa maalia parin minuutin sisään ja vähän alkoi natina kuulumaan kaverin selkärangasta. 
Pääsivät vielä ennen taukoa näennäisesti peliin mukaan 20 metristä lähteneellä roikulla, joka lähti todella yllättäen. Tauolla siis 3-1. 

Toisen jakson alkuun vastustaja nosti aavistuksen nippuaan ylös, mutta ei kyllä laatu paikoille asti päässyt. Sanotaanko ennemmin, että pallonhallinta hiukan tasoittui.  

Vajaa parikymmentä minuuttia menty toista ja siinä kohtaa Riina Kostiainen päätti, että nyt loppuu tämä leikki. Pallo itselle puolessa kentässä, joku 3 vastustajaa puhelimeen ja pommi kuudeltatoista ylähyllylle. Oli hieno ja ratkaisi pelin niin kuin ihan lopullisesti. Vielä 5-1 ja homma pakettiin.

Kokonaisuutena oikein vahva esitys. Ehkä suurimpana yksittäisenä tekijänä Tipi nosti esiin maltin. Ei ollut hätä mennä laput silmillä eteenpäin, vaan tosiaan vedettiin liinat kiinni ja käännyttiin omiin, jos ei ollut saumaa edetä. Tuki oli myös usein lähellä, jolloin päästiin turvasyötöllä ratkaisemaan ongelmat. Kaikki täyttivät paikkansa upeasti ja saivat vyölleen tärkeitä minuutteja. Erittäin bueno!

Otimme tavaksi palkita jokaisen pelin jälkeen pelaajan, joka parhaiten noudattaa pelin teemaa ja suunnitelmaa. Tässä avauspelissä kruunun sai päähänsä uudella pelipaikalla ihailtavan fiksusti ja varmasti pelannut Taina Valkonen.

Kinkerit jatkuvat viikon päästä torstaina. Silloin Rintamäelle saapuu Espoon Tikka. Kuuleman mukaan vahva porukka ja siinä saadaan painia ihan tosissaan.