Vihtiläinen jalkapalloilija Liisa Merisalu leirillä Viron A-maajoukkueen kanssa

Vihtiläinen jalkapalloilija Liisa Merisalu valittiin Viron naisten A-maajoukkueen leirille Tallinaan. Viisipäiväinen leiri käynnistyi tiistaina. 

Nummelan Palloseurassa pelaava Liisa Merisalu on edustanut Viron alle 15 - ja 17-vuotiaiden maajoukkueessa jo useamman vuoden. Tänä vuonna edustus jatkuu alle 19-vuotiaiden joukkueessa. 

A-maajoukkueen rinkiin pääseminen on nuorelle pelaajalle kuitenkin merkittävä asia. 
Leirillä on nyt mahdollisuus näyttää potentiaaliaan, kun päävalmentaja Jarmo Matikainen testaa ehdokkaita naisten jalkapallon EM-karsintojen kokoonpanoon.
 
Merisalu sai ensikosketuksen A-maajoukkueeseen jo marraskuun alussa, kun hänet valittiin Unkari –harjoituspelin kokoonpanoon mukaan. 
Silloinen debyytti meni yli odotusten, sillä vasta 17-vuotta täyttänyt Merisalu sai näyttää osaamistaan kentällä lähes puolet pelin toisesta jaksosta. 
Vaikka leirikutsu tuli nopealla varoituksella Merisalu ei hätkähtänyt. Pelituntuma on nyt hyvä ja itsevarmuus on kasvanut kehityksen myötä. 
– Kulunut kausi NuPS:n B-tytöissä oli todella hyvä. Lisäksi erilliset aamutreenit ovat kehittäneet taitojani ja fysiikkaani selvästi, Merisalu kiittelee. 
Viiden päivän leirillä harjoitellaan tiiviisti. Tiedossa on myös kolme harjoitusottelua Tallinnan poika joukkueita vastaan. 

Tulevaisuus on vielä maajoukkue-edustuksen osalta avoin, mutta Merisalu aikoo näyttää parastaan. 
Leirin alkamispäivänä myös syntymäpäiviään viettänyt Merisalu treenaa osaavissa käsissä, sillä Viron naisten maajoukkuetta luotsaa kansainvälisestikin kokenut suomalaisvalmentaja Jarmo Matikainen. 
Vihtiläispelaajan unelma on selvä. 
– Olisi suuri kunnia edustaa Viron A-maajoukkuetta tulevissa EM-karsinnoissa. Jo mahdollisuus siihen on todella iso juttu, Merisalu toteaa ensimmäisen leiripäivän jälkeen.