M1 Edustuksen valmentaja vaihtuu

Jukka Kesälä on NuPSin uusi päävalmentaja - Jan Nyberg keskittyy valmennuspäällikön tehtäviin

Pitkän linjan valmentaja Jukka Kesälä vastaa Nummelan Palloseuran miesten edustusjoukkueen valmennuksesta tulevalla kaudella. Kuusi vuotta NuPSia luotsannut Jan Nyberg siirtyy seuran täysipäiväiseksi valmennuspäälliköksi.
 
Kesälä aloittaa työt joukkueen kanssa 8.11 joukkuepalaverilla ja harjoituksilla. 
Uusi päävalmentaja on hyvin motivoitunut tulevasta tehtävästään tehtyään päätöksensä
- Tällaiseen tehtävään pitää lähteä täydellä sydämellä, Kesälä kertoo.
- Joukkue on minulle kuitenkin jo entuudestaan hyvinkin tuttu. Harvoin on niin hieno tilanne, että tuntee joukkueen nimeltä.
 
Myös seura on Jukka Kesälälle tuttu pitkältä ajalta. 
Suuria muutoksia Kesälä ei lupaile joukkueen valmennuslinjaan. Joukkueen arkeen muutoksia tietysti tulee valmentajan vaihdoksessa mutta  suuret linjat pysyvät.
- Olemme Nyban kanssa suurten linjojen osalta hyvin samoilla ajatuksilla. Mitään järisyttäviä muutoksia ei ole tulossa,  Kesälä kertoo. 
- Tulevan kauden tavoitteita mietitään sen jälkeen kun joukkueen runko on tiedossa ja töitä ollaan tehty jo hetken. Tehdään ensin perustyö huolellisesti ja katsotaan sitten tulevaisuuteen, Kesälä kertoo. 

Pestistään luopuva Jan Nyberg kertoo, että hänen oli tehtävä päätös, sillä työ seuran valmennuspäällikkönä ja samalla edustusjoukkueen valmentajana veivät toisiltaan liian paljon aikaa.
-Haluan tehdä työni huolella ja antaa sille kaikkeni. Kuluneella kaudella aina jompikumpi tehtävistäni kärsi kun annoin huomiota toiselle. Nämä ovat niin isoja ja tärkeitä asioita, että näitä ei voi hoitaa vain puolittain. Totesin tämän kauden lopussa, että kuusi vuotta on pitkä aika yhden joukkueen luotsina ja myös edustusjoukkue kaipaa uudistumista. Pääsen itse nyt tekemään työtäni seuran juniorivalmennuksen ja pelaajapolun kehittämisessä täysillä, Jan Nyberg kertoo.  

Nyberg johdatti joukkueen aikanaan nelosesta kolmoseen ja parin kolmosen kärjessä vietetyn kauden jälkeen NuPS nousi kakkoseen.
Kuluneella kolmosen kaudella aloitettiin uuden sukupolven sisäänajo edustusjoukkueeseen. 
- Olen nähnyt meidän nykyisen vanhimman ikäluokan kehityksen aika nappulasta saakka tähän päivään. Nähnyt heidän kasvavan hienoiksi pelaajiksi ja nuoriksi miehiksi. Olemme kokeneet yhdessä paljon. hän kertoo haikeana, mutta kiitollisena. 

Jatkossa Nybergia tullaan näkemään entistä enemmän kentällä ja hallissa. 
- Haluan olla juniorijoukkueiden valmentajien ja pelaajien apuna heidän arjessaan ja se tapahtuu kentällä.  

Valmentamista hän ei aio jättää tulevaisuudessakaan.
- Valmentaminen on intohimoni. Nyt saan tehdä sitä pelaajapolun varhaisemmassa vaiheessa ja nähdä uusien menestystarinoiden syntyvän.