NuPS kokoaa naisten edustusjoukkueen

- tyttöjen pelaajapolkua halutaan vahvistaa

Nummelan Palloseura kokoaa naisten edustusjoukkueen tulevalle kaudelle. Naisten joukkue aloittaa kilpa-uransa jalkapallon vitosesta, mutta sen tähtäimeksi on asetettu naisten kolmonen vielä kolmen vuoden sisällä.

- Meillä on vahva tyttöpuoli seurassa. Pelaajiamme on alue- ja maajoukkueissa ja joukkueissakin meillä pelataan korkeilla sarjatasoilla. Haluamme luoda motivoituneille pelaajille mahdollisimman pitkän pelaajapolun omassa seurassa, josta voi ponnistaa vielä korkeammalle, kertoo NuPS:n valmennuspäällikkö Jan Nyberg. 

Edustusjoukkue koostuu pitkälti aiemmin seurassa harrastesarjaa pelanneista Pinkit Stringit -joukkueen naisista, jotka ovat kilpailullisesti motivoituneita. Joukkueen runko on melko hyvin kasassa, mutta pelaajarinkiin toivotaan vielä pelaajia lisää. Joukkuetta lähtee valmentamaan kokenut jalkapallotoimija, UEFA B -tason koulutusta parhaillaan suorittava Timo Värri

Värri on valmentanut kuluneella kaudella naisten harrastesarjan joukkuetta menestyksekkäästi ja on iloinen, että NuPSiin saadaan jälleen puolentoista vuoden tauon jälkeen naisten kilpajoukkue.

 -Meillä on kasassa jo hyvä porukka taitavia pelaajia. Harjoitukset käynnistyvät todenteolla joulukuussa, kun joukkue on saatu kokoon.

-Ikäjakaumamme on tällä hetkellä 25-40 -vuotta. Osalla pelaajista on kokemusta korkeammista divaritasoista ja osa on kehittynyt jalkapalloilijaksi harrastesarjan kautta, Värri kuvaa.

Talvikaudella harjoitukset painottuvat Värrin mukaan erityisesti fysiikkapuolelle, sillä vitosessa pelataan isolla kentällä, mikä vaatii fyysisesti ja psyykkisesti enemmän. Lajiharjoittelu kuuluu tietysti olennaisena osana valmennukseen.

- On ilo valmentaa motivoituneita ja kehityshaluisia pelaajia. Uskon, että tavoitteemme päästä kolmoseen muutaman vuoden aikana on täysin saavutettavissa, Värri kertoo.

Värrin apuvalmentajaksi tulee Jarno Kymäläinen.  Joukkue pitää infotilaisuuden tulevana sunnuntaina 21.10 NuPSin toimistolla klo 18. Värri kutsuu uudet kiinnostuneet pelaajat mukaan tilaisuuteen.

-Otamme ilolla vastaan uusia pelaajia rinkiin. Toki odotamme jo jonkinlaista taitotasoa, mutta ennen kaikkea sitoutuneita ja motivoituneita pelaajia.

Värri muistuttaa myös, että seurassa jatkaa naisten harrastesarjoissa Pinkit Stringit, jonka kanssa on myös mahdollisuus käydä harjoittelemassa ja pelaamassa, mikäli ei samantien ei tie kulje edustuksen riveihin. Nyberg ja Värri uskovat, että lähialueelta löytyy pelaajapotentiaalia nostamaan naisten joukkuetta kohti menestystä. Kuntarajat eivät ole esteenä.

-Seuralle on tärkeää, että sillä on menestyvä naisten edustusjoukkue, joka mahdollistaa niin nykyisiä kuin tulevaisuudenkin menestystarinoita naisfutiksessa, painottavat Nyberg ja Värri.

Infotilaisuus 21.10 klo:18.00, NuPS toimisto, Kuoppanummentie 22.

Kiinnostuneet pelaajat voivat olla jo ennen maanantaita yhteydessä Timo Värriin nro 044-3000065.