TB Ykkönen: NuPS – SeMi 9-1 (6-0)

B-tyttöjen kolmossarja jo pelattiinkin päätökseen. Nyt vuorossa oli ykkössarjan viimeinen peli. Kotipelillä päästiin syyskautta päättämään. Vieraaksi Ratapuistoon saapui Seinäjoen Mimmiliiga. Myös kevätkauden päätöspeli pelattiin SeMiä vastaan. Tuolloin olimme vierailuvuorossa Prunttimäellä. Takkuavasti sujunut matkapeli päättyi hieman ennakko-odotusten vastaisesti kismittävään tasapeliin. Elisan maalilla aivan pelin lopussa saimme edes pisteen kotiin vietäväksi. Nyt oli siis revanssin paikka.

Ottelun alkuhetkistä lähtien näki, että pelissä on selvät sävelet. Maalintekotilanteita syntyi isäntäjoukkueelle heti ensinmäisistä hyökkäyksistä lähtien. Neljän minuutin verran ehdittiin peliä pelata kun Elisa Nooran syötöstä aloitti maalitehtailun. Heti perään jatkoi Selja tehtailua. Kahdesti viiden minuutin aikana heilutti verkkoja tuo Karkkilan lahja Nummelan tyttöfutikselle. Peliä oli pelattu 12 minuuttia ja 3-0 taululla. Ottelu oli nopeasti tapettu ja pohjanmaalaiset sillassa. Elisa, Vilja ja Ria onnistuivat vielä maalinteossa ensinmäisellä puoliajalla. 6-0 lukemissa siis puoliajalle.

Toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä. Isännät määräsivät tahdin ja vieraat rimpuilivat mukana. Onnistuivatpa tosin maaliteossa kertaalleen. NuPsin tytöistä Sofia, Ella ja Janttu maalasivat kukin myös kertaalleen. Melkoisissa pesäpallolukemissa siis tuli seinäjokilaiset selätettyä.

B-tyttöjen ykkössarja pelattiin samaan aikaan kaikkien joukkueiden osalta loppuun. NuPSin tytöille loppusaldona 21 pistettä 11 pelistä. Näillä pisteillä irtosi kuudes sija. Sarja oli kovatasoinen. Vastustajat olivat pääasiassa suurista seuroista ja silti usein vielä yhteisjoukkue-muodossa. Lopputulos oli siis kunniakas saavutus näille "pienen kylän tytöille". Suuret kiitokset siis kaikille ykkössarjan pelejä pelanneille tytöille hienoista peleistä!

Viimeisen sarjapelin lisäksi peli oli myös Rian viimeinen esiintyminen NuPSin pelipaidassa (ainakin toistaiseksi). Ria on aina ollut joukkueessa juhlittu sankari. Viimeinen peli ei ollut poikkeus, tosin juhlinnassa oli nyt melkoinen määrä haikeutta. Loppuvihellyksen jälkeen kyynelehtivät tytöt ympäröivät Rian joukkohalaukseen. Tunteilu ei ollut aiheetonta. Sen lisäksi että Ria on useimmiten ollut kentän hahmo ja se juhlituin sankari, on Ria aina ollut erittäin pidetty joukkuetovereidensa keskuudessa. Ria on pelikentällä vuosien saatossa tarjonnut paljon hienoja hetkiä niin pelitovereilleen kuin katsojille kentän laidalla. Hyvä käytös, vaatimattomuus, omana itsenään oleminen ja muiden kannustaminen ovat Rialle ominaisia piirteitä. Lesoilu ja tähtipelaajamainen diivailu ei ole koskaan ollut Rian juttu, vaikka siihen olisi toki ollut aihettakin!

Yli kymmenen vuoden aikakausi NuPSin punapaidoissa päättyy ja uudet haasteet kutsuvat. Ria on aloittanut opiskelun Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja edustaa jatkossa HFA Märskyä, koko nimeltään Helsinki Football Academy. Akatemia koostuu eri puolelta suomea Märskyyn opiskelemaan tulleista pelaajista. Joukkue pelaa C15 vuotiaiden poikien aluesarjaa. Ria on myös nimetty U17 tyttöjen maajoukkueeseen. EM-karsinnat Montenegrossa lokakuun lopussa kutsuvat siis tätä oman kylän tyttöämme!

Toivotamme Rialle onnea ja menestystä uusiin haasteisiin! On ollut hienoa saada seurata tämän lahjakkaan urheilijan kehitystä pienestä tytöstä maajoukkuepelaajaksi!

Sarjataulukko:

https://www.palloliitto.fi/t18-ykkonen/tilastot?group=7

Avaus (4-2-3-1):
Selja Laine
Elisa Ylistö Ria Karjalainen Sofia Ahlgren
Noora Renhström Vilja Bergholm
Anna-Kaisa Liukkonen Laura Tammi Emilia Siltala Helmi Helander
Ronja Kivi

Vaihdot:
41 min Kivi <-> Vilma Pihlström
41 min Laine <-> Jannica Iivarinen
41 min Helander <-> Saana Laine
54 min Ahlgren <-> Viivi Nokio
54 min Ylistö <-> Ella Heinonen

Maalit:
4 min 1-0 Elisa Ylistö (Renhström)
7 min 2-0 Selja Laine (Ahlgren)
12 min 3-0 Selja Laine (Karjalainen)
34 min 4-0 Elisa Ylistö (Laine)
38 min 5-0 Vilja Bergholm
40 min 6-0 Ria Karjalainen
42 min 7-0 Sofia Ahlgren (Karjalainen)
55 min 7-1
68 min 8-1 Ella Heinonen (Saana Laine)
72 min 9-1 Jannica Iivarinen (Karjalainen)